pátek 30. prosince 2016

Game of Thrones tag

Vážně dlouho jsem nemohla najít tag, co by se mi líbil nebo mi nepřipadal úplně pitomoučký, zkusila sem tedy hledat ve vzdálenějších vodách a našla tuhle perličku! Game of Thrones tag, který je založený na jednotlivých heslech rodů. Jdeme na to!
Související obrázek


WE DO NOT SOW - house GREYJOY
Kniha, do které by jste určitě neinvestovali.
Budu mít velmi otřepaný názor, 50 odstínů vy víte čeho. Půjčila sem si první díl v knihovně abych teda mohla soudit podle sebe a soudím, že nikdy víc.

FIRE AND BLOOD - house TARGARYEN
Kniha, která ve vás vyvolává/vyvolala silné emoce.
Nedokážu si zvolit jednu. Samozřejmě je to moje největší hitovka, Kniha ztracených věcí od Johna Connollyho. Hodně semnou taky mávají knihy od Irvinga. V neposlední řadě potom knihy Cormaca McCartyho, povětšinou jsou to hodně negativní emoce (znechucení, strach, hrůza), ale i to se počítá!

WINTER IS COMING - house STARK
Vaše oblíbená zimní četba.
Konkrétní knihu, kterou bych si četla jen v zimně nemám, ale například Osvícení od Kinga je takové mrazivé počtení.

FAMILY. DUTY. HONOR. - house TULLY
Kniha o silných rodinných vazbách.
Dobře, teď se mi budete smát. Ronja, dcera loupežníka. Já vím! Je to dětská knížka, kterou sem četla nesčetněkrát, ale je prostě skvělá. Je hodně o přátelství (samozřejmě o tom zakázaném), ale i o vztahu otce s dcerou a vůbec je to skvělá kniha!

GROWING STRONG - house TYRELL
Kniha, od které jste nic neočekávali, ale překvapila vás.
Hostitel od Stephanie Mayerové. Kdysi jsem ho dostala k vánocům a byla ultra zklamaná, protože jsem na Mayerovou vedla sdružený společenský hejt. Ale neměla sem co číst a možná právě díky mému nulovému očekávání mě vážně překvapila. Ano, nebyla to žádná velká literatura, ale dávalo to smysl, mělo to zajímavý nápad i pojetí. Povedlo se.

OURS IS THE FURY - hause BARATHEON
Kniha, která vás naštvala.
Arthas, zrod krále Lichů- Christi Golden (modří a červení již vědí). Možná to nebyla ani kniha sama o sobě, ale spíš hlavní hrdina, který byl úplně na přesdržku. A když úplně tak myslím, tak moc, že byste ho chtěli vytáhnout z knihy a tu jeho bloňdatou hlavu omlátit o chodník.

UNBOWED. UNBET. UNBROKEN. - house MARTELL
Kniha, které jste neochvějně oddaní.
Kniha ztracených věci - John Connolly. Říkám to pořád a ještě to nejspíš i párkrát řeknu. (Jako by o ní toho už nebylo na blogu dost)

A LANNISTER ALWAYS PAY ITS DEBTS (ne, to není officiální heslo Lannisterů,ale chlapec měl výzvu napsanou takhle, tak jsem věrná předloze)
Kniha, které se cítíte zavázáni.
Fimfárum od Jana Wericha. Táta nám ho četl, když jsem byli ještě špunti a různě u toho měnil hlasy a dělal super zvuky. Co víc můžete chtít když je vám sedm? No a láska k herectví mého otce rostla spolu s láskou ke knihám. Fimfárum je první kniha, u které si pamatuju, že sem nedočkavě čekala v posteli na další příběh.
Děti z Bulerbynu - Lindgrenová. Tady zase hraje roli moje mamka, která mi četla tenhle poklad. Sice neměnila hlasy a nedělala, že je čert/vodník/ lakomá Bára, ale prostě ty příběhy! Děti z Bulerbynu bylo jedno velké dobrodružství a ty ilustrace, no krása nesmírná!

Tohle jsou moje hesla, jaké knihy přiřadíte k rodům vy? Do komentářů pošlete dokaz, ráda s počtu! Jo a VALAR MORGHULIS!

1 komentář:

  1. Tohle je opravdu skvělý TAG, jak říkáš, neotřelý a "nehloupoučký". Určitě se do něho někdy také pustím :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!