sobota 17. března 2018

Žakelína loví v knihobudkách #4

Už dlouho předlouho jsem v knihobudkách nenašla nic zajímavého. Klasickou skvadru starších ošmataných klasik, časopisy a staré směrnice EU (nekecám). Ale jako kdyby si najednou někdo četl moje recenze a pak do knihobudek ládoval samé literární delikatesy lahodící mému hladovému oku. Co skvělého jsem objevila tentokrát?



Patrik Hartl - Okamžiky štěstí

Zrovna nedávno jsem odkazovala na tuhle knihu v recenzi na Repliku, protože se stejně jako ona, dá číst z obou stran. Tady to jsou příběhy dvou sourozenců Veroniky a Jáchyma. U téhle knížky jsem si poprvé všimla možnosti číst knihu z obou stran a vnímat tak příběhy ze zcela nových úhlů, kdy se postavy prolínají a navzájem vnímají stejné věci jinak. Je to dost unikátní koncept, který mě opravdu zajímá.

Hartl u nás prorazil svojí první knihou Prvok, Šampón, Tečka a Karel a vzápětí navázal Malým pražským erotikonem, který mizel z pultu rychleji než pomeranče za totáče. Já se musím přiznat, že jsem od autora nic nečetla, ale zato moje drahá maminka ano, a byla nadšená. Lidské příběhy a životy, nijak přikrášlené, prostě to, co by se mohlo stát každému z nás a hlavně, hlavně humor. 


Hartl je původně režisér divadelních her, jednou z těch hodně známých je například Caveman, kterou miluje zase můj bratr. Jo, z tohodle člověka se pomalu stává rodinná záležitost,že? Možná se i já brzy zapojím do rodinného kroužku Hartlových obdivovatelů, díky Žakelíně a jejímu objevu už můžu!

4 komentáře:

  1. Tomu říkám úlovek z knihobudky :) Já v ní naposledy našla knihu Ready Player One :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ale vůbec není špatný úlovek! Vlastně dost parádní!

      Vymazat
  2. Skvělý úlovek. Těším se, až se zase vrátím do práce z mateřské a budu se více pohybovat v okolí knihobudek :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!