sobota 24. června 2017

Blogerská merenda a Harry Potter!

Harry Potter slaví 20 let! Blogeři albatros media se opět sešli. Co se stane když se dvě tyto události spojí v jednu? Já i Žakelína jsme byly na místě a něco málo vám o tom povíme. 

Tentokrát jsem se sešli ve Viničním altánu v Grebovce, úžasné místo s výhledem na matičku Prahu, ačkoli Žakelína byla ze začátku znepokojená z takové výšky, víte co se naposledy stalo s velrybou, co letěla vzduchem? (Ještě, že nikde poblíž nebyl květináč). 

Taková událost jako narozeniny Harryho Pottera se nedá jen tak přejít. A tak krom zcela nových zbrusu nových vydání a ilustrovaných vydání, na která můžete juknout TADY. Také se natáčelo! Ola, kterou můžete znát z blogu nofreeusernames , vzala do ruky kameru a vyrazila zpovídat nebohé blogery.  Proč si přečíst právě HP? Co je na něm tak skvělé a co pro vás znamená? A co byste vzkázali těm, co ho ještě nečetli? Booktubering skoro v přímém přenosu. Nebojte videa se určitě brzy vyskytnou. A pokud ještě nesledujete Albatros na youtube, tak hned odebírejte, ať vám nic neuteče. 
Konečně jsem dostala svůj dopis z Bradavic, pozdě ale přece! 


Krom HP se nám dostalo také pořádné dávky novinek. Můžete se těšit na špionážní thrillery, spousty YA, ale i to nejlepší ze současné světové beletrie. Na co se nejvíc těším já? 

Výsledek obrázku pro čekání na bojanglese „Otec mi vyprávěl, že než jsem se narodil, lovil mouchy, a lovil je harpunou.“ Tak začíná neuvěřitelné vyprávění o krajně neobvyklé rodině a jejím mazlíčkovi Mademoiselle Superfétatoire, což je exotický druh ptáka z čeledi jeřábovitých. V nepořádné domácnosti se často pořádají večírky, při nichž se pijí litry vína a flambují humři, zatímco rodiče hlavního protagonisty tančí na melancholickou píseň Niny Simoneové, nazvanou Mr. Bojangles. Ta prostupuje celým románem, jenž jinak líčí velký a tragický milostný příběh. Pětatřicetiletý Olivier Bourdeaut napsal svou knihu během sedmi týdnů poté, co v životě „ve všem ostatním selhal“, jak sám prohlásil. Z debutového románu dyslektického spisovatele se ve Francii stala taková senzace, že se jeho čtenáři nahlas smějí a pláčou v pařížském metru.


Výsledek obrázku pro the butterfly garden Izolovaná zahrada, kvetoucí rostliny a... sbírka nádherných motýlů - mladých žen, které byly uneseny. O to vše pečuje Zahradník, zvrhlý muž posedlý uchováváním krásných dívek. Jediná přeživší Maya postupně odkrývá podrobnosti o tomto děsivém místě i o svém vězniteli. Jak se jí ale podařilo utéct? Přežily i další dívky Agenti FBI Victor Hanoverian a Brandon Eddison musí vyšetřit rozhodně neotřesnější případ své kariéry.

Tak na tohle se hodně těším, šílený lidi, pravda, která nikdy není taková jak se zdá, bude to jízda. Už jí chystám místo, těšit se na ní můžete v září.



 Pip Tylerová má neuspokojivou, špatně placenou práci, bydlí v anarchistickém squatu, splácí obrovskou studentskou půjčku a nemá tušení, kdo vlastně je. Ví, že se ve skutečnosti jmenuje Purity, ale matka jí odmítá prozradit totožnost jejího otce i své vlastní pravé jméno, dokonce jí nechce ani říct, kdy se narodila. Andreas Wolf je charismatický provokatér původem z bývalého východního Německa, který založil v Bolívii organizaci podobnou WikiLeaks. Leila Helouová je americká novinářka libanonského původu provdaná za stárnoucího invalidního spisovatele. Pracuje pro internetový deník, jehož provozovatelem a majitelem je Tom Aberant – Leilin milenec.

Mimochodem knížka je #1 NewYork time Bestseller, vypadá to na dobře promyšlená tajemství a životní příběhy, těším se. 

Výsledek obrázku pro lauren oliver replica Lyřin příběh začíná v institutu ukrytém na soukromém ostrově poblíž pobřeží Floridy. Zdálky je to krásné, klidné místo, ale vojenské stráže v ochranných oblecích za zamčenými dveřmi vypovídají o něčem jiném. Institut je ve skutečnosti tajné výzkumné zařízení, kde se rodí,
vyrůstají a jsou studovány tisíce replik čili lidských modelů. Když se institut stane terčem nečekaného útoku, dvěma mladým experimentálním subjektům – Lyře čili číslu 24 a chlapci známému pouze jako číslo 72 – se podaří utéct.
Tenhle skvost vyjde až v listopadu (měl by), ale přesto se těším jako malá holka. YA skoro nečtu, ale L.Oliver je moje srdcovka a já věřím, že se jí to podaří i tentokrát a kniha mě nadchne. + Se dá číst z obou stran! Dočkáme se (hlavně já) v listopadu.

A pokud nechcete aby vám cokoli z žánru YA uniklo, sledujte hHmbook, který se stane značkou pro všechno co se YA týče, mrknout se můžete TU .


Sraz to byl skutečně povedený! Potkala jsem spoustu blogerů osobně a Žakelína také slavila svůj úspěch, i když se začátku se myslelo, že je žralok. S Vojtou, kterého znáte jako Eclectic reader, jsme debatovali nad tím zda je lepší knihovnictví v Praze (ÚISK) nebo to v Brně (KISK), samozřejmé je, že to v Praze, ale těžko se hádat s Brňákem, že? Možná z toho vznikne i video, kde se serveme do krve (nebo by byly lepší zápasy v bahně?) Také jsem zaimprovizovala takovou pětiminutovku znakového jazyka, sprosťárny a věta "Babiš je zkorumpovaná svině"(to nadchlo hlavně Jitku z Holkymodrookaté), slaví úspěchy v každém jazyce. Příště si možná připravím celý blogerský minikurz, kdo ví? Popovídala jsem si i s Ondrou kterého znáte ODSUD a nejspíš zachránila život Kláře z Klářiny knihy, protože nevěděla jaká je odpověď na otázku života vesmíru a tak vůbec a až bude Vogonská invaze, asi by nedopadla dobře, ale příslušné úřady byly pověřeny a o Kláru se bát nemusíte. 

A co jsem si z merendy krom skvělé zábavy odvezla?
Bez srdce mi bylo doporučeno od samotné Vendy z Albatrosu a na tu já dám, protože stejně jako já YA moc nedá a tak věřím, že by mě nenavedla do nějakého romantického patosu. Východ mě zaujal, nějak jsem se teď do toho komunismu zabrala a zajímá mě, jestli mi autor dokáže předat i jiný pohled na náš, díkybohu minulý, režim.
V neposlední řadě se Žakelína musela ukázat se zlatonkou, tužkou a tématickou záložkou, že by Žakelína fandila HP víc než já? Co vůbec ta velryba po nocích dělá?!

Hrozně moc děkuji holkám z Albatrosu za uspořádání takové akce a za pozvání! Bylo to skvělé a já se těším zase příště. Zdraví Dortíček a Žakelína. 

2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek :) Líbí se mi ten dopis z Bradavic jako pozvánka :D Co bych za něj dala v období mé posedlosti Harrym Potterem :) A jinak skvělý přehled novinek, zaujala mě Zahrada motýlů a Replika :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji!:) Dopis si rozhodně nechávám, mé jedenáctileté já je konečně spokojené:D Na Zahradu motýlů a Repliku se těším jako malá, myslím, že se jimi odměním, než v říjnu začne semestr :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!