neděle 13. května 2018

Svět knihy 2018

I letos se nám podařilo dostat se na Svět knihy i když to chvíli vypadalo, že jedna z nás to opět nezvládne (pro změnu zase Lesníček), dopadlo to dobře, přežily jsme všechny nástrahy, které jsou přítomny v Holešovickém průmyslovém paláci.


Po loňské sobotní návštěvě jsme letos usoudily, že v rámci uchování našeho zdraví navštívíme veletrh již v pátek. Lidí byly mraky, ale alespoň jsme se mohly volně pohybovat, ne být unášeny davem zleva doprava a křičet o pomoc.

Popravdě letošní ročník mě programem moc nenadchl a osobně mě zaujala asi jedna nebo dvě přednášky, nakonec sem nešla ani na ty, protože minulý rok v sobotu mi ten nával opravdu stačil a tak jsme radši zvolily volnější brouzdání po stáncích a pohodičku s burgrem na trávníku.

I když jsme také párkrát riskovaly udupání davem, tomu se jeden nevyhne. Například u stánku Arga, Hostu a Albatros Media a.s. ... A pak u spousty dalších stánků. Ale to je riziko povolání a my ho rády obětujeme, protože... Ale víte co, koukněte na fotoreport. V hlavních rolích: Dortíček, Lesníček, Boris a spousta knih.



U stánku Albatrosu jsme se zúčastnily besedy ke knihám ze série Má to háček, které se věnují dětem a jejich problémům: Autismus, ADHD nebo třeba rozvedení rodiče. Zároveň proběhl křest nové knihy Můj brácha Tornádo. Zaměřené právě na ADHD. 

Mezitím se Boris stihl stát členem Gangu bruntálského řezníka.

No a nakonec Satanské knihy... Teda knihy se Satanem... Teda s kočkou. Sabrinou... A Blážou.
Hladová smečka. Upřímně koupila jsem si ji hlavně kvůli anotaci a obálce... Opuštěná společnost, na tu se moc těším, Respekt mám ráda a tohle by mohlo být super. Pohřbený obr, moc jsem si ji chtěla přečíst již když vyhrála Nobelovu cenu a začalo se o ní mluvit. No a Trhlina? Trhlina mě prostě strhla na tu informační masáž kolem ní. Pokud to bude tak děsivé, jak doufám, tak to bude super.

Hlavní náplní (krom áchání nad knihami) bylo fotit Borise s každou velrybou, kterou jsme na veletrhu našly. A světe div se, bylo jich víc než dost!

Btw. na fotočlánek a recenzi knížky Gerda, příběh velryby se můžete těšit i u nás na blogu! 24. května totiž dorazí zásilka z Knihozemě, nového projektu od Albatrosu a my se nemůžeme dočkat! Rozhodně doporučuji sledovat jejich FB Knhozem, kde objevíte spoustu nádherných dětských knih!


Stánek Albatrosu jsme nemohly minout, tedy, on by ho člověk nemohl minout, ani kdyby chtěl jak je veliký! Jenže jak nemít velký stánek, když vydáváte tolik skvělých knih? Humbook stage, který se konal venku, jsme vynechaly, protože jestli nás znáte, víte, že YA moc nemusíme a ono zase moc nemusí nás. 

Jedna z věcí, která mě zaujala úplně nejvíc byla velká komiksová zeď, která se postupem času zaplňovala, nejrůznějšími motivy, opravdu mě lákalo jít se podívat ještě v neděli, abych viděla jak bude finální dílo vypadat, ale nakonec mě zmohla lenost.


Co se úlovků týče, vzala jsem to letos dost na vážnou notu. Po Sobí hoře jsem zatoužila přečíst si další severské podivno, a tak lesní Lišky byly jasnou volbou. Když už jsem byla u stánku Pistorius & Olšanská, hned jsem přibalila Poslední neděle v říjnu a jiné temné příběhy, opět se jedná o povídky a já se na ně hrozně těším! Po Jezeře od Biancy Bellové toužím už dlouho, tak jsem se konečně dokopala pořídit si jí (za 140,- no nekupte to, paninko). Poslední knížkou je Misteri od nedávno zesnulé Jany Rečkové (která se ani nedožila oficiálního vydání), nejenže anotace slibuje skvělou knihu, ale přijde mi, že číst knihy této nekorunované královny české fantastiky, je to nejmenší, co mohu pro její památku udělat. 
Bohužel nemůžu říct, že jsem dostala vše, co jsem chtěla. Dotisk Neopouštěj mě od Kazua Ishigura bohužel nestačil na svět knihy dorazit a komiks Baltimore: Morové lodě od Mika Mignoly tam též nebyl. No, ještěže mám ze světa knihy slevové kupony, že?

Doufáme, že jste si svět knihy také užili a rády se pokocháme vašimi úlovky! Tak zase někdy, zdraví Vás Dortíček, Lesníček & velrybí crew

6 komentářů:

  1. Lesníček/Dortíček, prostě modrá velryba je skvělá! ♥ Jsem ráda, že jste si to užily. A že nejsem jediná, koho program tolik nezaujal. :D :) Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrá velryba se jmenuje Boris a je velmi polichocen! :D Snad to příští rok bude s programem o něco lepší. Děkujeme za komentář! :)

      Vymazat
  2. Krásný report! Aspoň už vím, kdo mi vykoupil Trhlinu... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme!
      No jo... :D V pátek o ní byl zájem, nechci vidět, jak to s ní vypadalo v sobotu! Myslím, že v Argu teď zavaří tiskárnu, aby dotiskli další kusy! :D

      Vymazat
  3. Moc pěkný report ze Světa knihy :) Já tam jezdím hrozně ráda :) Letos jsem se tam dostala jen v pátek, ale i tak to stálo za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :) Také si to tam pokaždé užijeme! :) A vzhledem k mé práci, kdy jsem nonstop v kontaktu s lidmi, tak jsme raději šly v pátek, kdy není ten nával tak enormní! :D

      Vymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!