středa 13. září 2017

Blogerská merenda Albatros Media

Dne 9.9. 2017 se na pražském Žižkově ve Vincaffé uskutečnilo setkání blogerů píšící pro Albatros Media a.s. byly jsme tam a užili si v celku super odpoledne. A tady vám přinášíme pár postřehů a fotek z toho dne! :)



To, že jsme i přes krátké bloudění dorazily na místo jako první mělo jisté výhody. Za prvé: vybraly jsme si stoleček, kde jsme chtěly sedět. Za druhé: barista nás obsloužil prakticky okamžitě. A za třetí, mohly jsme se v klidu dohodnout na tom, že se budeme chovat společensky přijatelně.

Když bylo obsazeno i poslední místo (a to i to vedle nás, které obsadila Hanka z Naskokjinam) v této útulné a ne moc hipstersky působící kavárně začala zábava knihomolům zaslíbená.
Vendy a Ola nám představily knižní novinky, které se do konce roku objeví u Albatrosu a tím pádem i v knihkupectvích.
Za sebe bych zmínila několik titulů, které mě (Lesníčka) zaujaly.
Rozhodně Dan Brown pro mladší: Alchymistova šifra od Kevina Sandse.

Slaďárna Hora mezi námi od Charlese Martina. Proč? Protože ve filmu bude hrát Idris Elba! Proto!




Související obrázekA pak přežívačka Tři hodiny v ZOO od Gin Phillips. Anotace zní zvláštně ale v celku by mohlo jít o zajímavou knihu.

Jakožto Dortíček přidávám tip na YA, která zaujala mě. Prý to má být něco na způsob  Atlasu mraků romantické zápletce zatím moc nefandím, ale třeba mě kniha překvapí. Navíc koukněte se na tu nádhernou obálku!





 A jako poslední bych chtěla zmínit knihu Má Lady Jane. Zatím to vypadá na pořádně potrhlou knížku (tak třeba manžel měnící se na koně apod.) Někteří to přirovnávají ke knižním Monty Pythonům no a to bych nebyla správný MP fanatik abych to nepotvrdila nebo nevyvrátila, tešte se!



Ale jestli si myslíte, že to bylo vše, tak se zatraceně mýlíte.
Následovalo představení knihy s názvem Kaziměsti. A aby to bylo stylové představoval ji sám autor: Martin Bečan. Jedná se o urban fantasy a zatím, co jsem stihla přečíst je kniha dost zajímavá a s ničím se moc necrcá, pěkně ubíhá a vůbec pro ni mám samá superlativa. Plus skvělá obálka! A autor zněl jako fajn sympaťák.
A přesto, že Martin Bečan tvrdí, že při psaní knihy na žádných drogách nebyl, pořád mu to asi tak úplně nevěřím, protože to co v knize představuje, je neuvěřitelné (v dobrém slova smyslu samozřejmě)!


Ale pořád to není všechno!

Dárečky. Ano! Dárečky! Krom toho, že nám bylo dovoleno rozebrat všechny knihy z první fotografie, tak jsme dostali tašky, které měly obsahovat překvapení.

Naše úlovky a velryba Bláža
 (My si vzaly následující tituly: Smrt prokletých (Katarína Holetzová), Všem statečným se odpouští (Chris Cleave), Machinace (Hayley Stone) a Globální katastrofy a trendy (Vaclav Smil).)

Nicméně Martin Bečan to překvapení vyzradil už během svého přednášení. Obsahovaly reading kopii Kaziměstů! Svíčku vyrobenou speciálně pro nás a neprodejný set herních karet s motivy Divotvůrce.

Bláža je potěšena.
A my jsme taky potěšeny.
Děkujeme Albatros Media za pozvání. Za krásné dárky a za příležitost psát pro ně recenze.
Všech šest velryb děkuje a těší se na další setkání!

6 komentářů:

  1. Pokaždé, když vidím článek z Merendy, tak mi to přijde hrozně líto, že se nemůžu zúčastnit. Vždy je v nějaký den, kdy se i to nehodí :-(. Ale jsem ráda, že si to užíváte vy ostatní. :-) Pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vážně škoda! Vždycky se člověk dozví spoustu zajímavých informací a hromadu knižních tipů! :)
      Určitě to jednou vyjde ;)
      Děkujeme! :)

      Vymazat
  2. Paráda! Závidím tu spoustu krásných knižních dárečků. Moc ráda bych se někdy podobné akce zúčastnila. Kdo ví, možná to jednou vyjde :)
    Z těch knížek mě nejvíc zaujaly: Tři hodiny v Zoo a Hora mezi námi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou krásné ty dárečky, hrozně potěšily! :)
      Určitě to vyjde! ;) Je to vždycky hrozně příjemné takhle vyrazit a nasávat informace! :D
      Dobrá volba! :D Na Horu mezi námi se skutečně těším... :D Ani nevím, kde se to ve mě bere... :D

      Vymazat
  3. Nádhera, to musela být povedená merenda :) A je vidět, že se můžeme těšit i na zajímavé nové knihy :) Hora mezi námi a Šifra vypadají vážně skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to skvělé! Informace proudily, autor by hrozně bezprostřední, burčák byl super a celkově to bylo hrozně fajn odpoledne! :)
      A to tady nemáme uvedeny všechny! :D Hrozně se na ty uvedené těším! :) Bude to paráda! :)

      Vymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!