čtvrtek 27. července 2017

Unboxing neděláme, ale...#2

Občas nastane chvíle, kdy se k nám do ploutví dostane něco opravdu speciálního, z čeho skáčeme na místě a vydáváme vysokofrekvenční pisklavé zvuky a co chceme všem ukázat. Ta chvíle opět nadešla. Žakelína se díky téhle věcičce konečně může zmocnit vlády nad světem a nebude sama. 
Virbl prosím!!! (Chvilka napětí)
Tadá! Desková hra Velryby ničí svět!
Nebudu vám lhát, jakmile jsem uviděla tuhle hru, musela jsem jí mít, tedy my dvě, já a Žakelína (přeci jen z nás dvou je tu ona velryba). Další pravdou je, že hra mě zaujala hlavně kvůli názvu a nápadu obecně. Velryby ničící světové metropole? No to sakra chcete! 


Tak jsem neváhala  na jejich kampaň na startovači hned přispěla zakoupením deluxe edice, která krom hry obsahovala ještě fešácký pytlíček s velrybkami na žetony a apokalyptickou pohlednici.

Jo, to je stíhačka bojující s velrybou, přesně tak. 

Hra je karetní a víceméně jde o sbírání surovin, utrácení a posouvání karet po hrací ploše tak, abyste zničili zákeřné velryby a pomohli zachránit civilizaci. Co dělat, pokud patříte k velrybám a lidstvu nefandíte, se tu nepíše (Žakelína je naštvaná, prý si zničí lidstvo i bez pravidel).



Na startovači se vybralo 70 000 z původních 15 000 požadovaných a vyprodaly se všechny kusy. Výrobci nešetřili a přidali do hry ještě kooperativní mód Lidé ničí velryby, kde do hry získáváte obránce lidského všehomíra, kteří vám pomohou proti zrádným obyvatelům moří.

Nepřipomínají vám někoho? Mě totiž taky vůbec ne...ehm ehm...

Na řadu přichází moje absolutně nejoblíbenější karta z celého balíčku, kterou si snad nechám někde zarámovat a pověsím na zeď. 
Velryba. Na tříkolce. S šálou. Ďábelsky se smějící. Miluju to!!!

Pokud chcete vědět jak konkrétně hra funguje, nebo co všechno obsahují jednotlivé edice a kdo konkrétně hru vymyslel a vyrobil mrknětě na Velrybí startovač TU nebo na jejich Facebook

Nutno podotknout, že výrobce hry absolutně neznám a tohle není zaplacená propagace (jen čisté chlubení). Jednoduše sem viděla název téhle hry a v souvislosti s naším blogem a velrybou Žakelínou mi přišla neuvěřitelně vtipná představa, tuhle hru vlastnit.  A tady jí mám. Shoda náhod přivedla všechny velryby dohromady. Konečně si teď může naše plyšová velryba splnit sen a ničit svět, i když jen hypoteticky, ale kdo ví, třeba je tohle jen začátek v jejím plánu na ovládnutí světa. 

Co vy a deskové hry? Vlastníte nějaké speciální kousky? Pochlubte se! (ať si tu nehoníme triko jenom my) 
Váš Dortíček & Žakelína

6 komentářů:

  1. Máme pár rozšíření ke Carcassonne, jinak nic moc. :)
    Já bych velryby nepodceňovala, mloci se ze začátku taky tvářili jako neškodná zvířátka. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to s těmi mloky mě ani nenapadlo, možná velryby chtějí přebrat pomyslnou štafetu pokud jde o ničení světa...

      Vymazat
  2. To je nádhera!! Ty obrázky jsou kouzelný a jakožto milovník deskovych her závidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je překrásný článek! Doufám, že Žakelínu potěším, když řeknu, že ve hře se skutečně svět nezachraňuje, ale ničí (a tím zachraňuje před proradnými lidmi), a lidé, co ničí svět (tedy ti superhrdinové) jsou tu záporáci. :-D Skuteční klaďasové jsou pak (samozřejmě mimo velryb) delfíni Ninja. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Žakelína je celá natěšená, až srovná všechny metropole se zemí!

      Vymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!