úterý 17. ledna 2017

Zkouškové období Tag

Zkouškové období je mor, sežereme tunu čokolády, vypijeme hektolitry kafe a naspíme zhruba tak deset minut za den. Tak proč si neodlehčit učení nějakým zábavným tagem? 

Výsledek obrázku pro učení na zkoušky


Zápočotvý týden
Kniha, která vás hrozně rozčilovala, ale stejně jste jí dočetli
Muž jménem Ove-Fredrick Backman
Jeden z mých velmi nepopulárních názorů. Nemohu si pomoct, Ove mě nejenže nebavil, ale ještě mě rozčiloval, Jak on tak Pravenh (už nevím jak se to píše). Obecně se mi nelíbil ten styl, který mi přišel hrozně prvoplánovaný a mířící na citečky. Prostě ne.

Den před zkouškou
Kniha, kterou jste přečetli za den a méně
Hraničářův učeň - Výkupné za Eraka
Bylo mi asi 15 a je to stále můj osobní rekord, kdy jsem všech 434 stran přečetla zhruba za 12 hodin (i s pauzama na jídlo!:D) Nechci tady spoilerovat, takže nepovím proč mě zrovna tento díl tak chytil, ale věřte, bylo to o nervy!

Noc před zkouškou
Kniha, kvůli které jste zůstali vzhůru dlouho do noci 
Stanice 11 - Emily S.J. Mandel
To si tak čtu, a každou stránkou si říkám "už jen jednu" a najednou jsou dvě ráno. Ale tahle kniha stojí za každou minutu s ní strávenou. Takhle realistické postapo najdete opravdu v málokteré knize.

Zkouška
Kniha, z které se vám dělalo fyzicky špatně. 

Černá zem - Timothy Snyder
O holokaustu jsem toho načetla opravdu hodně, beletrie, fikce i vědecké literatury a tahle byla ze všeho nejhorší. Hlavně kvůli tomu, že holokaust zasazuje do širokého celosvětového kontextu a že díky této knize si uvědomíte, že ta nejhorší zla se děla mimo koncentrační tábory a hlavně zůstala nepotrestána.

Bakalářský titul
Kniha u které jste plakali i když měla dobrý konec

Hotel New Hampshire - Joh Irving
Nemohu říct, že by Irvingovi konce byly čistě dobré nebo špatné, jsou takové...hořkosladké. A i když zrovna tento konec patří k těm sladším, nemohla jsem se ubránit a brečela jsem jako želva. Tohle se mnou Irving prostě dělá. Na konci by klidně mohli tancovat jednorožci a všude poletovat prdelatý andělíčci a já bych stejně brečela. Irving dá lidem zabrat.

Výsledky testů
Kniha, která vás donutila říct "No to si děláš prdel." 
Nezbytné věci - Stephen King
Pro mě je King král nepředvídatelných sledů událostí a Nezbytné věci jsou toho hmotným důkazem. Opět nechci spoilerovat, ale za sebe mohu s klidným svědomím prohlásit, že za posledních 100 stran této knihy jsem "to si děláš prdel" řekla nejednou. Pokud jste už četli tak mě jistě chápete, pokud ne, nebojte, pochopíte.

Výpisky
Kniha, kterou jste sháněli celé věky
Kniha ztracených věcí - John Connoly
Zkompeltovat mou Connollyho sbírku dalo vážně zabrat, ale nejtěžší to bylo s tímhle kouskem. Poprvé a naposled šla do tisku v roce 2008 a pak se po ní slehla zem. Taky je neuvěřitelně vyjímečná, takže jí málokdo prodával. Trvalo přes dva, DVA roky než jsem jí mohla přivítat doma jako čistě mojí. Na durhou stranu vím, že stála za to čekání.

Profesor
Knižní postava, která vás děsí.
Šváp - z knihy Vězněná od Pavla Renčína
tohle je ta neodpornější a nejhorší postava ze všech, Ztělesněný odporný slizký zlo. Takhle kniha mě děsila, je to ten typ, který by Joey schoval do mrazáku stejně jako Osvícení. Je to otřesná postava a já mohu Pavlu Renčínovi jen gratulovat, jak mistrně mě vyděsil.

Budu moc ráda, když tag vyplníte a budete dál sdílet. Samozřejmě mi svoje tagy pošlete ať mám nad čím prokrastinovat!

8 komentářů:

  1. Za mě rozhodně povedený a vtipný tag! :D Možná se na něj taky vrhnu, ale ještě uvidím.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu ztracených věcí jsem sehnala kupodivu za pár měsíců hledání, ale bylo to spíš zatracené štěstí než cokoliv dalšího! :) Přes rok mi trvalo shánění Ortenových deníků a už je to skoro dva roky, co se marně snažím sehnat Příšerně nahlas a k nevíře blízko (a nedat za to tisíc)... Tyhle knížky pak mají největší kouzlo, že jo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě jí jednou vyfoukli přímo před nosem a obrečela jsem to :D Ortena také zbožňuji, ale doma mám jen ty dobře sehnatelné sbírky. Takových knih si pak člověk totiž nejvíce cení!

      Vymazat
  3. Suprovní tag... určitě ho taky zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Nezapomeňte pak poslat odkaz, zajímá mě výběr hlavně u Bakalářského titulu :)

      Vymazat
  4. Tak jsem ho taky vyplnila. :D
    https://ada-book-review.blogspot.cz/2017/01/zkouskove-obdobi-tag.html

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tag :) Nejvíc jsi mě nalákala asi na toho Kinga. Autora zbožňuji, ale knihu o které píšete jsem zatím nečetla a mám pocit že bych to hodně rychle měla změnit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Já toho od Kinga zas tak moc načteného nemám, ale Nezbytné věci jsou opradu skvělé, na konci neuvěřitelně gradují až si myslíte, že to snad už dál ani nejde.

      Vymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!